Tannias Fødselsdagsboller

Denne opskrift giver 24-36 boller i sin standardudgave.

Ingredienser

50 g gær
5 dl vand, lunkent
1 stk æg
100 g margarine
1 smule salt
100 g sukker
1 kg hvedemel

Fremgangsmåde

1Gæren udrørres i det lunede vand og resten af ingredienserne blandes i (men kun 2/3 af melet). Dejen æltes godt, mens der tilsættes af den sidste 1/3 af melet, indtil dejen har en god konsistens. Dejen skal klæbe lidt til bordet.

2Dejen skal hæve lunt i 30 min., hvorefter den æltes igennem og formes til boller.

3Bollerne sættes relativt tæt på pladen og hæves i yderligere 30 min., hvorefter de pensles med mælk.

4Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 12-15 min.


Opdateret af Sanne søndag d. 23 maj 2010 18:44.