Chana masala

Chana masala er et blandingskrydderi der ofte købes færdigt i indiske butikker. Det kan findes hos velassorterede indiske eller pakistanske kødmænd/grønthandlere, f.eks. hos Oriental Food House i Taastrup eller Dhadra foodstore på Nørrebrogade. Det bruges oftest i retter med med kikærter (chana betyder kikærter på hindi).

Kan man ikke finde blandingen, kan men selv lave det sådan:
1 laurbærblad
1 tsk sennepskorn, gule
1 tsk spidskommen (jeera)
0,5 tsk bukkehornsfrø (methi dana)
0,5 tsk korianderfrø
2 nelliker, hele
0,5 stk. kanelstang
2 kardemommefrø, grønne
2 kardemommefrø, sorte
3 stk sort peberkorn

Rist ovenstående blidt på en pande, det det dufter dejlige. Blend derefter i en kaffemølle. Der kan derefter tilføjes lidt chili og anardana pulver efter smag.