Koldhævet frugt- og nøddebrød

Opskriften er næsten en ren kopi af Koldhævet frugt- og nøddebrød med blå ost Politiken. Vi har dog lavet lidt små ændringer.

Ingredienser

5 dl vand
12 g gær
2 spsk. olivenolie
2 spsk. honning
17 g salt
1 tsk. stødt kanel
100 g nødder efter eget valg (vi bruger valnødder)
100 g tørret frugt efter eget valg (vi bruger abrikoser)
50 g mørk chokolade, 70%
400 g fuldkornsmel (vi bruger spelt)
200 g hvedemel

Fremgangsmåde

1Rør vand og gær sammen. Hak chokoladen groft (nødder og frugt skal ikke hakkes).

2Bland alt undtagen mel og salt sammen, og rør derefter mel og salt i. Dejen er en meget våd/klæg dej - brug en ske og ikke hænderne. Den skal ikke æltes, alt melet skal blot være rørt ud og være vådt.

3Hæld dejen i en rugbrødsform med sliplet belægning, og sæt plastikfilm over. Lad stå natten over i køleskab (6-10 timer).

4Tag dejen ud af køleskabet, og lad den gerne stå 1-1,5 timer ved stuetemperatur før den bages.

5Sæt dejen i en kold ovn, og sæt ovnen på 200C (ikke varmluft). Bag i ca. 1 time - brug helst et stegetermometer. Den er færdig når kernetemperaturen er 98C.


Opdateret af Jannik lørdag d. 19 april 2014 12:42.