Fuldkornspasta, frisk

Opskriften er fra Familien Drøgemüller Lunds Blog.

Der skal ofte lidt mere vand i end nedenstående, men det kommer an på hvor tørt kornet der bruges er.

Ingredienser

100 g durummel, fuldkorn
100 g speltmel, fuldkorrn
2 æg
1 spsk olivenolie
1 spsk vand
1 nip salt

Fremgangsmåde

1Alle ingredienser blandes og æltes godt sammen til dejen virker fast men stadig lidt klæbrig. Er dejen for klæbrig tilsættes lidt mere mel – er den for tør, tilsættes lidt mere vand. Når dejen er æltet godt sammen, pakkes den ind i husholdningsfilm og hviler i en halv time. Det er vigtigt, at dejen får lov at hvile – det gør den mere smidig.

2Dejen deles i 3-4 stykker og køres igennem pastamaskinen på den største rulleafstand (trin 1 på vores maskine) 7-8 gange til dejen bliver godt elastisk. Lad pastabaneerne ligge på et tørt og rent viskestykke, imens de andre dejklumper køres igennem maskinen.

3Herefter køres dejen igennem maskinen én gang på trin 2, én gang på trin 3 osv. til dejen når en passende tykkelse. Fuldkornspasta skal ikke rulles for tyndt ud, da dejen er lidt grovere og dermed nemmere smuldrer.

4Lad pastabanerne hvile ca. 5 min på viskestykket inden de køres igennem skærerullerne. Lad den færdige pasta ligge på viskestykket 5-10 minutter, så den når at tørre en smule ind – så klistrer den ikke så nemt sammen, når den koges.

5Kog pastaen i spilkogende, saltet vand i 2-3 minutter til den er al dente


Opdateret af Jannik mandag d. 05 juli 2010 16:59.