Kokoscurry med fisk

Dette er en mild og utrolig velsmagende fiskecurry. Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

1 ds kokosmælk (400ml)
100 g rødløg
75 g ingefær
600 g Fast fisk, f.eks. kongetrommefisk (kingfish) eller
1,5 tsk salt
2 spsk saft fra en citron
2 tsk haldi (gurkemeje)
olie til stegning
10 g sennepsfrø
2 spsk udblødt tamarind
1,5 tsk paprika
1 tsk fish masala
1 tsk stødt koriander
2 spsk friske korianderblade

Fremgangsmåde

1Pil løg og skær dem i små tern.

2Skræl ingefær, skær det i større stykker og blend det til en pasta sammen med lidt vand.

3Skær fisken i ca. 5 cm store stykker. Læg alle fiskestykkerne i en skål. Tilsæt en marinade lavet af 1 tsk salt, citronsaft og 1 tsk haldi. Vend fiskestykkerne i marinaden og lad fisken ligge i 10 minutter.

4Steg fiskestykkerne i en stegepande med lidt olie. Giv fiskestykkerne et par minutter på hver side, indtil de ca. er færdige.

5I en stor gryde, gerne en wok eller sautepande med slip-let belægning, varmes lidt olie op. De hakkede løg tilsættes og steges indtil de er lysebrune. Tilsæt derefter sennepsfrø og lidt ingefærpasta. Steg videre i et par minutter. Tilsæt kokosmælken. Tilsæt ydermere tamarind, resten af ingefærpastaen, 1 tsk haldi, paprika, 0,5 tsk salt, fish masala og stødt koriander. Bland det hele godt sammen og lad det simre til det bliver til en jævn tynd sovs.

6Hak de friske korianderblade. Tilsæt de stegte fiskestykker til sovsen og lad det simre i et par minutter (til det er varmet igennem). Pynt med de hakkede korianderblade og server sammen med kogte ris.


Opdateret af Sanne torsdag d. 03 januar 2013 21:30.