Lammecurry

Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

1 kg lammekød uden ben
2 tsk salt
2 dl eddike
300 g løg
100 g hvidløg
75 g ingefær
3 grønne indiske chilier
60 g friske korianderblade
olie til stegning
4 laurbærblade
2 tsk paprika
1,5 tsk haldi (gurkemeje)
1,5 tsk garam masala
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
3 tsk karahi/fry meat masala
400 g flåede tomater
5 dl vand

Fremgangsmåde

1Rens lammekødet og fjern eventuelt fedt. Skær de i store tern og mariner det i en marinade bestående af: 1 tsk salt og 2 dl eddike. Vend kødet godt rundt i marinaden og lad det hvile i mindst 5 minutter.

2Pil løgene og hvidløgene, og hak dem meget fint. Skræl ingefær og hak 2/3 fint. Resten af ingefæren skæres i lange tynde strimler. Det samme gøres med de grønne chilier (hus at fjerne kernerne). Vask korianderbladene og hak dem groft.

3Kom olie i en sautepande (gerne med slip-let belægning) og varm det op. Kom laurbærblade i olien og steg i 30 sekunder. Tilsæt de finthakkede hvidløg og steg videre til hvidløgene er lysebrune. Tilsæt da de finthakkede løg og steg videre i ca. 5 minutter.

4Hæld den overskydende eddike fra lammekødet og kom lammekødet i gryden i mindre portioner af gangen (lammekødet skal stege, ikke koge). Bland godt rundt og steg kødet til overfladen er brun. Læg derefter et låg på og lad det simre videre ved middel varme (husk at røre rundt en gang imellem) i ca. 20 minutter.

5Tilsæt 1 tsk salt, paprika, haldi, garam masala, stødt spidskommen, stødt koriander og meat masala til kødet. Bland kød og krydderier godt sammen og lad det simre videre under låg i yderligere 20 minutter.

6Tilsæt det hakkede ingefær og de flåede tomater. Tilsæt vand og kog det op. Lad retten simre i små 10 minutter, smag til og pynt retten med strimler af chili og ingefær samt korianderblade.


Opdateret af Sanne lørdag d. 08 maj 2010 15:02.