Naan brød

Velegnet tilbegør til de fleste indiske retter.

Mængden af vand passer ikke nødvendigvis helt, dette skal afprøves ved en senere bagning. Dejen skal være ret fugtig, gerne så fugtig at den klæber helt fast til bordet, med mindre man håndterer (ælter) den konstant.

Efter vores mening smager naan også fantastisk med 50-60% fuldkornsmel.

Ingredienser

500 g hvedemel
2 tsk sukker
1,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
30 g smør
2 dl yoghurt natural (eller 200g græsk yoghurt)
1,5 dl vand

Fremgangsmåde

1Rør vand, smeltet smør, yoghurt, sukker, salt og bagepulver sammen, og lad det trække i 5-10 min.

2Tilsæt melet, og ælt sammen. Lad gerne dejen hvile i 30-45 min.

3Lav 15 mindre kugler af dejen, og lad dem hvile i 30-40 min.

4Rul derefter kuglerne ud med en kagerulle. Form dem i en dråbe form.

5Grill naan 1-2 minutter på hver side på en bagesten i en forvarmet ovn på varmeste indstilling.

6Smør derefter naan med smør på begge sider. Ellers bliver de tørre.

7Man kan i stedet pensle naan med en olie, hvidløg og koriander blanding lige inden de bages. I så fald skal de ikke vendes, og ikke smøres med smør når de kommer ud.


Opdateret af Jannik onsdag d. 04 september 2013 17:58.