Kheer

Opskriften er fra et indisk madlavningskursus ved Anil Kumar (hans opskrift).

Ingredienser

100 g basmati-ris
3 dl vand
6 dl sødmælk
1,5 tsk stødt kardemomme
100 g mandler
30 g rosiner
50 g sukker

Fremgangsmåde

1Skyl risene grundigt og læg dem i blød i 10 minutter. Kom vand i en gryde og kog det op. Når vandet koger tilsættes risene. Risene koges indtil vandet næsten er fordampet.

2Tilsæt mælk og stødt kardemomme (gerne fra grønne kardemommekapsler) og kog risene videre ved svag til middel varme, mens der røres rundt i gryden.

3Skær mandlerne i små aflange strimler. Når størstedelen af mælken er kogt ind og risene begynder at være færdige (og konsistensen er som tynd grød) tilsættes nogle af mandlerne og rosiner. Kog videre i et par minutter under omrøring.

4Kom dernæst sukker i (vær forsigtig med mængden), kog op og smag dernæst retten til. Tag retten af varmen og pynt den med mandler. Server lun sammen med en god kop te.


Opdateret af Sanne lørdag d. 08 maj 2010 16:56.