Gratinerede frugter

Ingredienser

4 stk æbler
4 stk appelsiner
4 stk kiwifrugter
1 dl portvin, alternativt sherry eller marsala
4 stk æggeblommer
8 spsk sukker

Fremgangsmåde

1Halver æblerne, fjern kernehus og stilk og skær kødet i grove tern. Skær skallen af appelsinerne og befri kødet i både ved at skære ind mellem lamellerne (supremes). Skræl kiwifrugterne og skær dem i tykke skiver. Fordel frugterne i små ildfaste portionsskåle, dryp hedvinen over og lad det marinere en halv times tid.

2Pisk æggeblommer og sukker til en tyk luftig masse og tilsæt lidt af marinaden fra frugterne til cremen er blød og let flydende. Hæld cremen over frugterne og gratiner dem ved 250 grader i ca. 5 min. til overfalden er gylden. Server straks.


Opdateret af Sanne lørdag d. 08 maj 2010 22:59.