Valnøddeboller

Denne opskrift giver nogle små lyse grå-brune valnødde boller der er perfekte til et ostebord. En standard portion giver ca. 18-20 små boller. En dobbeltportion kan næsten fylde en plade ud.

Ingredienser

75 g hakket valnøddekerner
60 g grahamnsmel
3 dl kogende vand
1 dl kærnemælk
25 g gær
1,5 tsk salt
1,5 tsk sukker
2 spsk olie
500 g hvedemel
1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1Valnøddekerner, grahamsmel og kogende vand røres sammen og hviler i 10-15 min. eller indtil massen er næsten lunken. Kærnemælken tilsættes. Gæren smuldres og røres i. Salt, sukker, olie og hvedemel tilsættes, og dejen æltes igennem til den er smidig.

2Dejen stilles tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

3Dejen lægges på et meldrysset bord og luften trykkes ud med knoerne. Dejen deles i små stykker, der formes til boller. Bollerne lægges ret tæt på en bageplade.

4Bollerne efterhæver ca. 30 min., hvorefter de pensles med æg og bages ca. 20 min. ved 200 grader. Men pas da bollerne meget nemt bliver sorte i bunden, hvorfor det kan være en fordel at bage dem på en rist istedet for en plade.


Opdateret af Sanne lørdag d. 08 maj 2010 23:21.