Pølsebrød og burgerboller

Opskriften kan bruges til både pølsebrød og burgerboller.

Ingredienser

2,45 dl vand (der skal måske lidt mere i)
2 dl mælk
75 g sukker
2 æg
35 g gær
10 g salt
500 g hvedemel
500 g fuldkorns hvedemel
100 g smør

Fremgangsmåde

1Alt blandes sammen, og æltes i 10 min.

2Lad dejen hvile i 60 min. ved køkkentemperatur.

3Formes til pølsebrød (brug ca. 80g-90g dej pr. brød) eller burgerboller.

4Hæv over damp i ovn i ca. 20-30 min. (hæld ca. 1L kogende vand ud i en bradepande i bunden af ovenen, og sæt brødene ind med varmluft, men uden varme på ovnen. Luften er bare for at cirkulere dampen).

5Tag bollerne ud og forvarm ovnen til 210C. Bag bollerne i 8-9 min.


Opdateret af Jannik onsdag d. 06 marts 2013 20:58.