Cremet kyllingesuppe med ris

Opskriften er fra For the love of cooking. Suppen er oplagt, hvis man har nogle kyllingerester fra dagen før. Vi har ikke prøvet suppen med fløde 9%, men med evaporated milk (som i den oprindelige opskrift), og ved derfor ikke om dette gør en forskel. Fedtprocenten i evaporated milk er ca. den samme som fløde 9%.

Ingredienser

1 løg
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
olie til stegning
2 fed hvidløg
1,2 liter vand
2,5 stk kyllingbouillonterning
1 tsk tørret basilikum
3 lauerbærblade
100 g basmati-ris
125 g kyllingbryst skåret i tern (forkogt)
1 spsk majsstivelse
250 ml fløde 9%
salt og peber
75 g majs (gerne fra dåse, alternativt frosne)

Fremgangsmåde

1Hak løget fint. Hak gulerødder og bladselleri en anelse grovere. Varm olien op i en gryde og steg løg, gulerødder og selleri i ca. 5 min. Snit hvidløg og tilføj dem. Steg videre i ca. 1 min.

2Tilføj vand, bouillonterninger, basilikum, lauerbærblade og basmatiris. Kog i 15-20 minutter.

3Bland majsstivelse med en smule koldt vand. Hæld fløde i suppen, kog suppen op og tilføj majsstivelseblandingen lidt af gangen under omrøring.

4Tilsæt kylling, smag til, lad koge lidt, og tilføj til sidst majs. Lad dem varme op, og server.


Opdateret af Jannik tirsdag d. 16 november 2010 17:47.