Biscotti

Oprindelig opskrift er fra and then I do the dishes. Opskriften er ikke helt passet til, da vi syntes der manglede nogle krydderier. De er forsøgt tilføjet her. Derudover bliver dejen ofte enten lidt for tør eller for våd, hvorved den sprækker og går i stykker når man prøver at rulle den. Et par håndfulde vand hjalp sidst, lidt mere mel hjalp forrige gang (!).
Prøv at undgå at lave for store stykker mandler, det får dejen til at skille.

Ingredienser

55 g smør
175 g sukker
1 æg
40 g mandler, malet til mel
80 g mandler, ristede, hakket groft
12 g kaffe, malet
2 spsk vand, 94C
2 tsk bagepulver
300 g mel
1 tsk vanillesukker
1 tsk kardemommepulver

Fremgangsmåde

1Rør sukker, smør og æg sammen med en elmixer indtil der er blandet godt og er gulligt. Bland kaffe og vand i en lille kop. Bland dette, sammen med begge slags mandler og krydderier, i sukker/margarine/æg blandingen. Bland bagepulver med mel og tilføj dette til blandingen.

2Ælt til det danner en hård dejklump. Hvis den falder fra hinanden, tilføjes en lille smule ekstra vand. Form til en pølse på ca. 40 cm, og bag ved 175C i ca. 25 min.

3Tag ud af ovnen, og skær pølsen i ca. 1 cm skiver. Bag videre i ovnen i 10 min. på hver side ved 150C. Jo længere de bages, jo sprødere bliver de.


Opdateret af Jannik mandag d. 26 januar 2015 20:39.