Hel lakseside med mandel/citron/basilikumtopping

Laksen kan f.eks. serveres med ovnbagte kartofler og salat. Dette er en opskrift der stammer fra Skagenfood.

Ingredienser

750 g laksefilet
60 g mandler
1 uspøjtet citron
1 tsk sukker
basilikum
50 g smør
rasp

Fremgangsmåde

1Soigner fisken og drys den med salt.

2Hak mandlerne groft og rist dem på en pande i lidt olie. Saft og skal fra 1 (usprøjtet) citron tilsættes. Lad det hele få et lille opkog, tag panden af varmen og tilsæt 1 tsk. sukker. Rør lagen sammen og lad den afkøle, mens basilikummen hakkes. Rør smør, basilikum og 1-2 tsk. rasp sammen med lagen, hvorefter toppingen fordeles på fisken.

3Bag fisken sammen med kartoflerne i ca. 15 til 20 min (mere hvis den er større). Fisken kan også laves på en grill i en overdækket foliebakke.


Opdateret af Sanne søndag d. 09 maj 2010 15:28.