Gulerodskage med ostesmørcreme

Opskriften er fra Pastrypal's blog. Hendes opskrift er fyldt med billeder og vejledning, se evt. der. Vi har skrevet vores egne mål ind nedenfor. Vi synes kagen mangler noget mere. Prøv evt. at spice den op med allehånde, nelliker, koriander og/eller fennikelfrø.

Ingredienser

225 g smør
230 g rørsukker
185 g brun farin
4 æg
1 citron, økologisk
1 appelsin, økologisk
2 spsk citronsaft (fra citronen)
2 spsk appelsinsaft (fra appelsinen)
400 g mel
1,25 tsk bagepulver
1,25 tsk natron
1,25 tsk salt
2 tsk kanel
450 g gulerødder, revet fint
1 cup valnødder, ristede
140 g rosiner, sultan
175 g flødeost
45 g smør
132 g flormelis
0,77 tsk vanille ekstrakt

Fremgangsmåde

1Rist nødderne ved 175C i ca. 15 minutter. Hak derefter valnødderne i grove stykker.

2Pisk smør med rørsukker og farin med en håndmixer i ca. 3 min. til det er fluffy.

3Tilføj æggene et af gangen, og pisk dem ud i resten. Tilføj appelsin- og citron-skal, og pisk ind.

4Bland mel, bagepulver, natron, salt og kanel (og evt. andre krydderier). Hæld halvdelen i dejen.

5Tilføj appelsin- og citron-saft, og pisk.

6Tilføj resten af melblandingen, og pisk kun til det er blandet, og ikke mere.

7Tilføj gulerødder, nødder og rosiner. Bland med en dejskaber.

8Hæld i springform, og bag i ca. 1 time ved 175C.

9Osteglasur: Smør og flødeost skal være stuetemperatur. Pisk først smørret, til det er helt blødt. Pisk flødeosten i, og derefter flormelis og vanille ekstrakt. Dæk kagen med osteglasuren.


Opdateret af Sanne søndag d. 09 maj 2010 15:57.