Krydret rød linse- og tomat- suppe

Opskriften er oprindeligt fra Andrea's Recipes, dog modificeret efter vores egen smag. Der kan evt. tilføjes lidt frosne majs (et par dl) til sidst i tilberedningen.

Ingredienser

340 g røde linser
1,9 liter vand
3 spsk olie
1 løg
1 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
3 stk gulerødder
1 ds tomaker, hk. (ca. 400g)
3,3 stk bouillonterning, grøntsag/kylling
0,25 tsk gurkemeje
0,33 tsk spidskommen
0,25 tsk cayenne peber
0,5 tsk salt
0,75 tsk peber, friskkværnet
0,2 tsk chili, pulver
evt. koriander, frisk

Fremgangsmåde

1Hæld 950 ml vand og linser i en ca. 2L gryde, og bring i kog. Sluk derefter for blusset, og lad dem stå på på blusset i 20 min.

2Varm 3 spsk olie i en ca. 5L gryde, og steg først et snittet løg i ca. 2 min., tilsæt derefter 1 fintsnittet hvidløg, 2 snittede stilke bladselleri og 3 snittede gulerødder. Steg i 5 min. Tilføj 1 ds. hk. tomater, og steg videre i 5 min.

3Tilføj 950ml vand, bouillonterninger, gurkemeje, spidskommen, cayenne peber, salt, peber og chili. Sæt låg på, og lad simre. Rør rundt i linser/vand, og bland halvdelen i suppen.

4Purér resten af linser/vand med en stavblender, og hæld også dette i suppen. Varm op, og kog evt. igennem til linserne har en tilfredsstillende konsistens (ca. 5-10 min.). Tilsæt evt. majs heromkring, hvis disse bruges.

5Server i suppeskåle og garner evt. med frisk koriander.


Opdateret af Jannik mandag d. 04 april 2011 20:23.