Saltede citroner

Formålet med at salte citroner er at trække bitterstofferne ud af citronskallerne, så de bedre kan benyttes. De saltede citroner har en kraftig citrus-agtig og parfumeret smag. Citronerne er meget enkle at lave, men det tager dog et stykke tid før de kan bruges (en måned). Det er bare citroner i mindre stykker, lidt ekstra citronsaft og rigtig meget salt.

Når citronerne er færdige har salt/citronlagen fået en meget slimmet konsistens. Når citronerne skal benyttes skyldes de fri for denne lage og det hvide fjernes.

Ingredienser

økologiske citroner
groft salt

Fremgangsmåde

1Kog vand og skold et sylteglas. Tøm glasset for vand. Skrær citronerne i mindre stykker (ca. 4-8 stykker pr. citron). Rul citronstykkerne i salt og begynd at pakke sylteglasset med citronstykker. Pres dem gerne sammen og hæld lidt ekstra salt i glasset undervejs (heller for meget end for lidt).

2Når glasset er fyldt presses citronerne sammen, så der kan være lidt flere. På dette tidspunkt skulle der gerne være en del væske i glasset, men hvis citronerne ikke er dækket helt, så hældes der lidt ekstra citronsaft på.

3Opbevar citronerne i køleskab i en måned. De kan derefter holde sig ca. uendeligt.


Opdateret af Jannik tirsdag d. 19 februar 2013 15:57.