Müsli-rosin boller

Disse boller er meget søde og egner sig ikke særlig godt til pålæg. De smager bedst med smør og intet andet. Opskriften kommer fra Notitie van Lien. Opskfiften kan laves med 100% fuldkorn.

Ingredienser

250 g hvedemel
250 g fuldkornsmel (alternativt grahamsmel)
23,25 g gær
1 tsk honning
1 tsk maltsirup
1 spsk sukker
125 g mælk, mini
1 tsk salt
190 g vand
100 g musli
280 g rosiner (brune, gule eller en blanding)
70 g tranebær, tørrede

Fremgangsmåde

1Ælt begge slags mel, gær, honning, sirup, sukker, mælk og salt med nok vand til at danne en blød dej. Dejen skal være noget klistret, da resten af ingredienserne 'spiser' noget fugt. Dejen æltes i ca. 10 min. Hvis muslien indeholder andet end 1 spsk sukker, justeres sukkermængden efter dette.

2Tilføj musli, rosiner og tranebær og ælt det ind i dejen. Tilføj evt. mere vand om nødvendigt.

3Olier siderne af en skål, og lad dejen hæve deri i 1-1,5 time, indtil dejen har doblet sin størrelse.

4Del i 12 stykker a ca. 110g hver, form til lidt flade boller og placer på bagepapir på en bageplade. Dæk med olieret plastfolie, og lad hæve 1-1,5 time indtil de næsten er doblet i størrelse.

5Forvarm ovnen og en bagesten til 220C. Sæt en bradepande nederst i ovnen.

6Lemp bollerne over på bagestenen, og hæld en kop vand i bradepanden. Luk ovnlågen hurtigt men nænsomt, så dampen fanges i ovnen. Bag bollerne i 13-15 min.


Opdateret af Sanne søndag d. 23 maj 2010 18:40.