Hvidløgsboller

Inspireret af en opskrift fra Toxo Bread.

Hvidløgsbollerne er forholdsvis bløde, og sødmen komplimenterer hvidløgssmagen godt.

Ingredienser

15 g gær
0,5 tsk basilikum, tørret
300 g hvedemel
100 g hvedemel, fuldkorn
4 spsk olie
0,5 tsk oregano, tørret
1,25 tsk salt
2 spsk sukker
150 g mælk, lunkent
80 g vand, lunkent
1 æg (eller lidt mælk) - til pensling
2 spsk smør (fyld)
4 fed hvidløg (eller mindre efter smag) (fyld)
1 tsk persille, tørret (fyld)

Fremgangsmåde

1Rør gær, sukker, olie, salt og oregano ud i mælk/vand blanding. Tilsæt mel, og ælt godt. Lad hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

2Del dejen i 12 stykker og lad dem hvile i 5-10 min. Form dem til en oval torpedo form, og dæk med plastfolie. Lad hæve ca. 30 min.

3Bland smør, hvidløg og persille til fyldet. Pensl bollerne med ægget/mælk, og skær en lille fure i hver bolle med en skarp kniv.

4Kom fyld ned i alle furene. Bag ved 175C i 12-16 min.


Opdateret af Jannik søndag d. 30 januar 2011 22:34. Karakter: 8