Lammekølle

Der kan serveres meget forskelligt til en lammekølle, f.eks. ovnbagte rodfrugter og kartofler. Vandet fra stegen kan benyttes som basis for en sauce, men vandet kan være meget salt hvorfor mængden der benyttes bør være begrænset.

Ingredienser

1 stk lammekølle
hvidløg
rosmarin
salt og peber

Fremgangsmåde

1Skær lommer i lammekøllen og fyld dem med hvidløg og rosmarin. Gnid herefter køllen med salt og peber.

2Brun køllen på en rist i ovnen i 15 min ved 225 grader. Hæld 0,75 L vand i en bradepande under risten og sænk temperaturen til 160 grader. Giv køllen 30 min til 2 timer alt efter størrelse, således at kernetemperaturen er 55 til 60 grader, når køllen tages ud af ovnen. Lad den hvile i 20 min.


Opdateret af Sanne søndag d. 23 maj 2010 18:52.