Hummus

Til hummus skal bruges helt udkogte kikærter, der gerne er kogt uden salt (det får dem til at blive fastere).

Kogning af kikærter:
- Kikærter sættes i blød - gerne 10-12 timer
- Vandet skiftes, og kikærterne koges i ca. 1 time med 0,5 tsk natron pr. 400g tørre kikærter. Og ingen salt.
- Frys evt. ned i egnede potioner, og gerne med det kogevand der skal bruges

Vi laver bruger ofte 800g tørre kikærter - så har vi altid færdigkogte kikærter i fryseren til at lave hummus af. Skal opblødes/laves i mindst 3,6L gryde. Helst lidt større.

For en spicy version tilføj:
0,8g chipotle
1,6g piment despelette
2,6g paprika røget
0,7g chili flager
1,4g paprika

Ingredienser

430 g kikærter (kogt vægt)
3 fed hvidløg (eller 4)
1 citron, saft fra (eller ca. 2 spsk æblecidereddike)
1 citron, skal (evt.)
50 g olivenolie
30 g kogevand (eller vand, hvis du ikke har gemt det)
45 g tahin (vi bruger hvid tahin fra Irma)
4,8 g salt
8,4 g spidskommen, stødt
5 g amchoor
0,5 g chipotle
1 skvæt sherry eddike
peber

Fremgangsmåde

1Skær hvidløg i skiver og kom det hele i en foodprocessor. Man kan godt rive skallen af citronen og komme i også. Det giver en mere parfumeret hummus.

2Kør i et godt stykke tid - gerne 5-10 min. Det giver en super cremet hummus. Smag til med peber.


Opdateret af Jannik lørdag d. 21 januar 2023 19:12. Karakter: 9