Humus

Ingredienser

150 g kikærter
3 fed hvidløg
1 citron, saft fra
olie
vand/kogevand
1 tsk tahin
salt og peber
spidskommen
amchoor
chipotle (evt.)

Fremgangsmåde

1Udblød kikærter i rigeligt vand natten over. Vandet skiftes efter behov. Dette giver 336g udblødte kikærter.

2Kog kikærterne i 45-60 min i letsaltet vand. Gem evt. noget af kogevandet til humusen.

3Pureres med hvidløg, citronsaft, olie, vand, tahin, salt & peber. Alt efter behag, dog ikke for meget olie (brug vand i stedet). Hvis man bruger en stavblenderskål, kan det anbefales at blende kikærterne til mel først, derefter hvidløg og så tilsættes resten. Stavblenderen kan ikke blende det, når det er blevet vådere.

4Smag til med amchoor, spidskommen, mere hvidløg, chipotle efter smag/ønske. Alle ovenstående mængder er kun ca. angivelser.


Opdateret af Jannik søndag d. 17 juli 2011 18:50.