Kartoffel-porre suppe

Ingredienser

350 g kartofler
250 g porrer
1 løg
olivenolie
1,5 l grøntsagsbouillon
50 g bacon
1 dl piskefløde
salt & peber

Fremgangsmåde

1Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Vask porrerne og skræl løget. Skær porrerne i ringe og hak løget fint. Svits porrer og løg i olivenolie. Tilsæt kartofler og grøntsagsbouillon. Kog porrer og kartofler møre.

2Skær bacon i små tern og svits det på en pande.

3Hæld væsken fra porrer og kartofler, men smid det ikke ud. Put halvdelen af den ristede bacon i gryden sammen med lidt af kogevandet. Blend.

4Tilsæt piskefløden. Smag suppen til med kogevandet, salt og peber. Jævn evt. suppen med majsmel.

5Tilsæt resten af baconen og server suppen.


Opdateret af Sanne søndag d. 23 maj 2010 22:44.