Paella

Ingredienser

200 g store tigerrejer
250 g friske muslinger
hvidvin (til dampning af muslinger)
1,5 dl muslingeafkog (se senere)
2 dl hvidvin
3 dl fiskeboullion
0,5 g safran
200 g chorizopølse (eller mindre)
3 spsk olivenolie
3 dl langkornede ris
3 fed hvidløg
1 stk hakket rødløg
1 tsk salt
1 stk laubærblad
1 stk rød peberfrugt
125 g ærter
0,5 tsk paprika
peber
1 stk citron

Fremgangsmåde

1Fjerne skallerne fra rejerne, men lad gerne halen sidde på, hvis muligt.

2Kasér åbne muslinger. Damp 2-3 min. i hvidvin. Kasér uåbnede muslinger. Gem muslingeafkoget.

3Bland vin, og bouillon sammen, og opløs safran i blandingen. Smag til med muslingeafkoget. Pas på, dette er meget salt!

4Svits chorizo sammen med rejeskallerne, og tag begge dele op igen. Kasér rejeskallerne.

5Svits derefter risene i chorizofedtet (spæd evt. op med mere olie, hvis nødvendigt) sammen med hakket hvidløg og rødløg.

6Hæld vin/muslingeafkog/bouillon blandingen ved, tilsæt salt og laurbærblad og lad det koge til risene er knapt møre (ca. 15 min.).

7Hæld risen i en stor pande. Skær peberfrugten i strimler. Kom peberfrugt, rejer, ærter og muslinger ved risene, og varm igennem. Smag evt. til med salt og peber, cayennepeber og paprika. Server et godt brød til, og pynt med citron.


Opdateret af Sanne søndag d. 23 maj 2010 22:57.