Braiseret svineskank

Opskriften er inspireret fra en opskrift i Mad & Bolig, men vi har dog lavet en del ændringer.

Retten tager forholdsvis lang tid at lave, men kræver utroligt lidt arbejde.

Ingredienser

1 stk svineskank
3 fed hvidløg
1 spsk korianderfrø, hele
8 stk peberkorn
0,25 tsk salt
0,5 L mørk øl (f.eks. en juleøl eller anden mørk kraftig øl)
1 dl rødvin
1 stk oksebouillonterning
1 stk løg, hakket
1 spsk smør
1 spkk olie
0,5 dl æbleeddike
15 blade salvie, groft skåret
1 tsk timian
2 stk æbler, i både
4 stk gulerødder, i grove tern
200 g knoldselleri, i grove tern
4 stk kartofler
3 tsk tyttebærmarmelade
1 tsk honning
1 tsk fennikelfrø
salt & peber

Fremgangsmåde

1Knus hvidløg, korianderfrø, peberkorn og salt i en morter. Snit i skanken i sværen, og gnid korianderblandingen ind i skanken. Brun skanken på alle sider i en blanding af smør og olie.

2Tag skanken op, og svits derefter løgene. Læg skanken tilbage i gryden sammen med øl, rødvin, æbleeddike, salvie, timian, æbler, gulerødder, knoldselleri, bouillonterning, tyttebærmarmelade og honning. Sæt låg på, og sæt det hele i en ovn ved 180C i ca. 3 timer.

3Kog de 4 kartofler møre.

4Når skanken er så mør at kødet faldet af benet, tages skanken op og lægges under sølvpapir og viskestykke.

5Tag gulerødder, knoldselleri og æbler op af gryden med en hulske. Kasser æblerne.

6Skim fedtet af den resterende væske, og lad den simre til den er svagt tyk og sirupsagtig. Jævn evt. med majsstivelse.

7Mos kartofler, gulerødder og knoldselleri til en grov rodfrugtmos. Smag til med knuste fennikelfrø, salt, peber og lidt af saucen.

8Parter skanken i bider, og steg den kort i lidt smør og lidt af saucen, så den bliver glaceret en smule.


Opdateret af Jannik søndag d. 24 oktober 2010 20:50. Karakter: 8