Durumbrød, Siciliansk

Opskriften er oprindeligt fra Il Fornaio, men vi har dog lavet en smule om.

Brødet er forholdsvis tungt, og gør sig derfor fint til kraftigt smagende rette/pålæg (f.eks. kraftig ost). Pga. tilsætningen af olie, bliver brødet dog forholdsvis hurtigt tørt.

Ingredienser

350 g durummel, fuldkorn
150 g hvedemel, tipo 00
325 g vand
10 g gær
12 g salt
2 spsk olie, til dejen
2 spsk olie, til at dække dejen/skålen med

Fremgangsmåde

1Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, 2 spsk olie og begge slags mel.

2Ælt dejen godt, dæk den med plastfolie/vådt viskestykke, og lad den hæve i en olieindsmurt skål i 1-1,5 time.

3Ælt dejen igen, læg den i en meldrysset hævekurv, og lad den hæve til dobbelt størrelse.

4Lad brødet faldet blidt ned på en forvarmet bagesten i en 210C ovn. Undgå så vidt muligt at brødet mister volumen.

5Hæld en kop vand i en bradepande i bunden af ovnen, og bag i ca. 30-35 min., eller til brødet lyder hult.


Opdateret af Jannik søndag d. 09 januar 2011 16:23. Karakter: 6