Crêpes salées (mad crêpes)

Opskriften er oprindeligt fra simmer down! (a food lover’s blog).

Galetterne kan laves med diverse fyld. Klassisk er æg, skinke (300g til 4 stk) og revet gruyère/cheddar ost (crêpes complètes), men smager også utroligt godt med æg, ristede svampe og revet ost. Eller med pandestegte kartofler med lidt salt, peber og bouillon i stedet for skinke.

Opskriften giver ca. 4 stk.

Ingredienser

150 g boghvedemel
1 æg
80 ml øl (gerne mørk)
182,5 ml vand
0,33 spsk olie
fyld

Fremgangsmåde

1Hæld mel i en skål. Lav et lille hul, og slå æg og olie ud i hullet. Rør rundt med en gaffel, og tilsæt langsomt øl og vand under omrøring, så det undgås at der kommer klumper i dejen. Den skal have en konsistens som piskefløde. Lad dejen hvile i 1 time i køleskab.

2Sørg for at fyldet er klar. Varm en pande op, og smør den med en smule smør. Hæld dej ud på panden, og bag den til den er gylden.

3Vend pandekagen om, og slå med det samme et æg ud i midten, og bred hviden ud på resten af pandekagen med bagsiden af en ske.

4Når hviden er begyndt at skifte farve, kommes resten af fyldet på, og den steges til den også er gylden på bagsiden, og fyldet er stivnet/smeltet (æggeblommen vil stadig være flydende).

5Spis den med det samme - de bliver hurtigt kedelige, så man kan ikke lave en stor bunke klar i forvejen.


Opdateret af Jannik onsdag d. 06 marts 2013 20:55. Karakter: 8