Ovntørrede tomater

Ovntørrede tomater kan bruges ligesom soltørrede tomater, de har dog ofte en meget mere koncentreret og lækker smag.

De kan holde sig i ca. 2 uger i køleskab. Kan f.eks. bruges til topping på foccacia.

Ingredienser

tomater, gerne små (coctail/blomme)
hvidløg, efter smag
olie, nok til at opløse hvidløgen (resten bliver tilbage på bradepanden)

Fremgangsmåde

1Skær tomaterne over i halve, og læg dem med skæresiden opad på en bageplade.

2Bland presset hvidløg med olie, og dryp det ud ovet tomaterne

3Tør dem i 3-6 timer ved ca. 90C-110C. Lavere temperatur og længere tid giver et bedre resultat, men har man travlt kan det sagtens gøres på 3 timer ved 110C. Åbn ind i mellem lågen og luk damp ud, og tænd evt. kortvarigt for varmluften.


Opdateret af Jannik søndag d. 01 august 2010 19:13. Karakter: 9