Ovntørrede tomater

Ovntørrede tomater kan bruges ligesom soltørrede tomater, de har dog ofte en meget mere koncentreret og lækker smag.

De kan holde sig i mindst 2 uger i køleskab. Kan f.eks. bruges til topping på foccacia.

Ingredienser

tomater, gerne små (coctail/blomme)
hvidløg, efter smag
olie, nok til at opløse hvidløgen (resten bliver tilbage på bradepanden)
salt

Fremgangsmåde

1Skær tomaterne over i halve, og læg dem med skæresiden opad på en bageplade.

2Bland presset hvidløg med olie og et par nip salt, og dryp det ud ovet tomaterne. Der skal forholdsvis meget hvidløg i.

3Drys tomaterne med flagesalt.

4Tør dem i 3-6 timer ved ca. 90C-110C. Lavere temperatur og længere tid giver et bedre resultat, men har man travlt kan det sagtens gøres på 3 timer ved 110C. Åbn ind i mellem lågen og luk damp ud, og brug evt. varmluft.

5Du bestermmer selv hvor tørre tomaterne skal være. De kan sagtens stadig være "tunge" og have en del væske tilbage, og stadig have super god smag.


Opdateret af Jannik søndag d. 28 juli 2019 21:10. Karakter: 9