Solbær-lakridsbolsjer

1. Forsøg: Lidt kedeligt. Mangler mere solbærsmag og gerne mere anis og salt.

Ingredienser

0,5 dl solbærsaft (gerne Grønnegårdens solbær-druesaft)
225 g rørsukker
65 g druesukker
1 spsk lakridspulver
lakridspulver til overtræk

Fremgangsmåde

1Kom solbærsaft, rørsukker og druesukker i en gryde. Kog massen op (uden omrøring) til 162 grader.

2Hæld massen ud på en silkpat (evt. med et viskestykke under). Lad massen køle af i et minut og bland lakridspulver i massen. Lad massen køle af mens den æltes med en dejspaltel.

3Når massen kan håndteres med hænderne (med et par tynde silikonehandsker) æltes massen videre med hænderne. Når bolsjermassen bliver så kold at den kan holde formen, formes massen til flere små stænger. Stængerne rulles i lakridspulver. Når stængerne er kølet helt af hakkes bolsjerne i mindre stykker.


Opdateret af Sanne søndag d. 05 september 2010 13:45.