Syltede asier

Bentes opskrift på syltede asier.

Ingredienser

1 asie
dildkroner
1 liter lagereddike
500 g sukker
hvidløgsfed efter smag
hele peberkorn

Fremgangsmåde

1Dag 1: Asierne skrælles, flækkes og udhules (kernerne fjernes) – tjek lige smagen, er der noget galt smager de rædselsfuldt ellers smager de bare underligt. Skyld asierne og tør dem og drys dem godt med salt på begge sider og anbring dem i en balje eller lignende. Lad dem ligge med salt til næste dag. 4 -5 timer kan gøre det.

2Dag2: Asierne skylles og tørres og puttes i sylteglas (2L sylteglas = 1 asie + eddikelage på en liter eddike), de skal have plads til at svømme lidt når eddiken er kommet på. Alt efter smag tilsætte masse af dildkroner – med den rigtige placering forhindre det asierne i at stige for højt op i glassene. Eddikelagen laves af eddike, sukker, peber og hvidløg, der varmes op til kogepunktet. Eddiken hældes på glas mens den stadig er meget varm, luk glasene med det samme.

3Asierne skal trække en måned. Asierne kan potentielt holde i flere år, men de er bedst hvis de spises indenfor det første år.


Opdateret af Sanne lørdag d. 06 november 2010 13:36.