Baconlabskovs

Baconlabskovs kan spises til mange forskellige ting, men er specielt godt sammen med fisk og/eller rødbedestykker ristet i balsamico.
Opskriften stammer fra Skagenfood

Ingredienser

100 g bacon
400 g bagekartofler
2 små løg
2 tsk kalvebouillon
5 stk laurbærblade
1 tsk peberkorn

Fremgangsmåde

1Skræl kartoflerne og pil løgene. Skær begge dele i lige store tern.

2Fjern det værste fedt fra baconen og skær det resterende bacon i tern. Svits baconen på en pande til den er næsten sprød. Klar løgene sammen med baconen.

3Kom bacon, løg, kartofler, kalvebouillon, laurbærblade og peberkorn i en gryde og hæld vand på til det kun lige dækker. Lad labskovsen koge min. 25 min., men gerne 1-1½ time, hvis der er tid til det. Koger den kun kort tid, kan det være nødvendigt at mose kartoflerne let for at opnå den rette konsistens.


Opdateret af Sanne lørdag d. 23 oktober 2010 14:33.