Butternutsquashsuppe m. vilde ris og æbler

Suppen kan også laves med hvedekerner i stedet for ris. I så fald laves hvedekerner således: 100g hvedekerner (hele), 360g vand, 0,25 tsk salt. Kog i 45 min.
Suppen kommer fra Sipitysup food blog. Det samme gælder billedet.

Ingredienser

1 stk butternutsquash
40 g mandler
95 g ris (vilde, brune, røde eller en blanding)
olie
1 stk løg
2 stilke bladselleri, skåret i grove tern
2 gulerødder, skåret i grove tern
1 stor majroe, skåret i grove tern
1 stor persillerod, skåret i grove tern
salt & peber
840 ml bouillon, grøntsags
2 stilke timian (tørret eller frisk)
2 stk æbler
2 tsk smør
2 stk forårsløg
cayennepeber

Fremgangsmåde

1Del butternut squashen i 2 på langs, læg dem på en bageplade med skærefladen nedad og bag i ovn ved 200C i ca. 30-40 min. Den skal være svagt karameliseret og blødlig. Rist samtidig mandlerne i ovnen og kog risene i ca. 40-45 min. i letsaltet vand.

2Varm 2 spsk olie op i en gryde og sauter løg, selleri og gulerod i 10 min. Tilsæt squash (skrab kødet ud, kasér skal og kerner), majroer, persillerod, 1 tsk salt og lidt peber. Steg lidt videre.

3Tilsæt 840ml grøntsagsbouillon sammen med 2 stilke timian. Lad suppen koge i ca. 30 min. Blend den derefter med en stavblender.

4Udkern æbler og skær dem i både. Smelt 2 tsk smør på en pande, og sauter æbler. Først på én side uden at røre i ca. 3 min. Tilsæt derefter fintskåeret forårsløg, lidt salt og cayennepeber og steg lidt videre.

5Tilsæt risene (drænede) til suppen, og servere suppen med lidt æbler og groftskårede mandler på toppen.


Opdateret af Jannik søndag d. 01 april 2012 14:50. Karakter: 7