Fiskesuppe med lange, laks og jomfruhummerhaler

Denne opskrift stammer oprindelig fra Skagenfood. Opskriften er senere blevet ændret lidt. Jomfruhummerne kan roligt udelades. Server fiskesuppen med flutes eller lign.

Ingredienser

250 g blandede grøntsager - gerne gulerødder, røde peberfrugter og squash
8 dl fiskefond (eller fiskebouillon)
2,5 dl fløde - gerne madlavningsfløde
200 g laks
200 g hvid fisk - f.eks. kuller, lange eller mørksej
4 stk jomfruhummerhaler
citronsaft
dild eller basilikum
salt og peber

Fremgangsmåde

1Vask og snit grøntsagerne i meget fine stave. Skær fiskestykkerne i tern og pil skallen af jomfruhummer-halerne og fjern tarmen.

2Kom fiskefonden i en gryde og bring den i kog. Tilsæt fløde og lad det småkoge i ca. 3-5 min. Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge i ca. 1 min.

3Kom fiskestykkerne og jomfruhummerhalerne i gryden og lad igen suppen få et opkog og lad den simre i ca. 1 min.

4Suppen smages til med citronsaft, salt og peber, hakket frisk dild eller basilikum.


Opdateret af Sanne lørdag d. 23 oktober 2010 14:54.