Tranebærsauce

Tranebærsauce er fantastisk til vildt. Saucen er kraftigt, krydret, sød og syrlig. Den relativ lave sukkermængden i denne opskrift bevirker at saucen er både syrlig og sød.

Ingredienser

2 skalotteløg
1 fed hvidløg
smør
1,5 spsk balsamico
175 g friske eller frosne tranebær
25 g sukker
skal fra 0,5 økologisk appelsin
0,5 stang vanilje
2 hele nelliker
2 dl hønsefond

Fremgangsmåde

1Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter det i lidt smør til de er bløde og klare – de må ikke tage farve. Tilsæt balsamicoen og kog det ’væk’. Kom tranebær, sukker, revet appelsinskal, flækket vaniljestang og nelliker ved og kog det sammen til bærrene sprænger, ca. 5 min. Hæld hønsefonden ved og lad saucen simre 10 min. og smag til med sukker, salt og peber. Saucen kan eventuelt pureres gennem en fintmasket si.


Opdateret af Sanne fredag d. 05 november 2010 21:34.