Rødbedekage med osteceme

Opskriften er en lidt modificeret udgave af en Katrine KLinken opskrift fra Information.

Ingredienser

250 g revet rødbede
4 tsk lagret balsamicoeddike
4 æg
250 g rørsukker
250 g hvedemel
2 tsk stødt kanel
2 tsk bagepulver
1,5 dl neutralt smagende olie (olivenolie er for kraftig)
200 g neutral flødeost
2 dl neutral yoghurt (gerne 10% af den græske type)
1 vaniljestang
4 tsk flydende honning

Fremgangsmåde

1Tænd ovnen på 175 grader.

2Skræl og riv rødbede, og bland det sammen med balsamicoeddiken.

3Pisk æg og sukker skummende i en skål med en håndmikser i 5-10 minutter/indtil massen har en cremet konsistens.

4Bland mel med kanel og bagepulver. Drys det igennem en si ned i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber eller lignende.

5Vend derefter rødbederne og olien i dejen lidt ad gangen, til dejen er ensartet. Hæld dejen i en smurt springform (24 cm). Sæt dem i ovnen og bag den i ca. 40-45 minutter til kagen er gennembagt.

6Køl kagen af.

7Rør toppingen sammen af flødeost, yoghurt, kornene fra vaniljestangen, honning og eventuelt lidt citronskræl. Smør toppingen på toppen (og eventuelt siderne) af kagen lige inden den skal serveres.


Opdateret af Sanne fredag d. 05 november 2010 21:47.