Stegt fasan

Stegetiden i opskriften passer til 2 fasaner. Hvis der benyttes en fasan bør kogetiden sættes lidt ned. Fasanerne kan farseres med flødeost og sovsen kan smages til med rønnebærgele. Opskriften stammer fra Nørreports Fiskehus.

Ingredienser

bacon
enebær
2 fasaner
2 dl hønsebouillon
2,5 dl madfløde
peber
salt
50 g smør

Fremgangsmåde

1Gnid de istandgjorde fasaner indvendigt med salt, peber og enebær. Farser eventuelt fasanerne. Ombind fasanerne med bacon og luk fuglene. Brun fasanerne i smør, drys salt over og tilsæt bouillon og madfløde. Læg fasanerne på siden og steg dem ca. 35 minutter. Vend dem hvert 10. minut og øs sovs over. Tag fasanerne op. Skær lårene af og kog dem eventuelt videre i sovsen, hvis de ikke er møre. Pak brystet i folie, så det holder sig varmt og lad det hvile i 10 min. Smag sovsen til. Del brystet i 2-3 stykker. Server små kartofler eller kartoffelmos, samt rodfrugtsmos til.


Opdateret af Jannik lørdag d. 13 november 2010 16:36.