Panna Cotta

Opskriften er baseret på diverse opskrifter fra Foodgawker.

Panna Cotta kan evt. toppes med en frugtgele eller lign.
Ca. 90g amarena sirup passer til at dække nedenstående opskrift (brug 1 blad husblas - 0,5 er ikke nok)

Hvis man laver panna cottaen med flere lag, skal hvert lag laves og stivnes hver for sig - ellers bliver de forskellige elementer blandet. Start derfor i god tid :).

Opskriften kan også laves vegetarisk: Udskift husblas med 3,5g agar agar (følg anvisningen på pakken). 4g var for meget (for stiv), så 3,5g er et gæt. Brug 0,72g til topping.

Nedenstående opskrift giver ca. 520g (eller 6 glas á 86g).
Billedet er geleret rabarbersaft med panna cotta.

Ingredienser

2,5 dl sødmælk
2,5 dl fløde (38%)
60 g sukker
1 vanillestang
2,5 blade husblas (brug evt. gelatinepulver i stedet)

Fremgangsmåde

1Kog fløde og mælk blidt i 10 min. med sukker, vanillekorn (fra stangen) og vanillestang

2Udblød husblas i lidt koldt vand

3Fjern vanillestangen og knug husblasen fri for vand, og pisk den i fløden, indtil husblasen er helt opløst.

4Køl lidt af i vandbad, hæld i små portionsforme og køl natten over.


Opdateret af Jannik torsdag d. 23 december 2021 21:50. Karakter: 9