Brune kager

Antal portioner: 75

Brune kager kan holde sig i dåse eller anden lufttæt beholder i lang tid. Dejen kan opbevares i køleskab i 3-4 uger og bages løbende, så kagerne er friskbagte. Dejen kan også fryses.

Ingredienser

100 g mørk sirup
85 g sukker, gerne mørkt
125 g smør
1 tsk potaske
1 tsk vand
1 knsp stødt ingefær (2,5g)
1 spsk stødt kanel (cassia) (12,0g)
0,5 tsk stødt kardemomme (2,5g)
1 knsp stødte nelliker (3,0g)
25 g mandler
50 g sukat
50 g syltet appelsinskal
250 g hvedemel

Fremgangsmåde

1Hæld sirup og sukker i en gryde, skær smør ud i stykker og kom det i gryden med sukkeret. Sæt gryden over ved svag varme og smelt det sammen til en jævn blanding. Tag gryden fra varmen og lad sirup blandingen blive lunken.

2Rør potaske ud i vand i en kop og rør det i sirupblandingen sammen med krydderierne.

3Hæld kogende vand på mandlerne. Lad dem stå i 5-10 min. Smut den brune hinde af mellem tommel- og pegefinger. Hak mandler, sukat og syltet appelsinskal fint. Rør det i sirupblandingen.

4Rør mel i og ælt dejen blank.

5Rul dejen i to stænger, ca. 4 cm tykke. Læg dem i køleskabet, til de er faste. Kagerne får mere smag, hvis de hviler en eller flere dage, inden de bages.

6Skær tynde, tynde skiver af stængerne. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne ved 200 grader, til de er lysebrune. Det tager ca. 5 min. Lad dem afkøle på en rist.


Opdateret af Jannik onsdag d. 22 december 2010 19:26.