Foie gras terrine med confiteret and

Foie gras terrine kan meget nemt blive alt for fedt og ensformigt. Tilsat noget confiteret and eller lignende kød giver foie gras terrinen en meget rig smag. Den kræver dog stadig lidt tilbehør, f.eks. i form af lidt ristet toastbrød/rugbrød, et sur-sødt tilbehør (f.eks. balsamisk glace eller tranebærkompot) og/eller en let salat.

Foie gras terrine tager flere dage at lave, afsæt helst tre-fire dage til selve terrinen. Hvis du også skal lave confiteret and tager dette yderligere minimum en til to dage (de må også gerne hvile inden de skal bruges). Men det hele kan laves på tre dage hvis man er i tidsnød.

Ingredienser

2 confiterede andelår
200 g foie gras
2 tsk cognac
2 g salt
0,25 tsk sukker
peber

Fremgangsmåde

1Pil kødet af de confiterede andelår og hak kødet i grove tern. Kom disse tern i en skål.

2Bræk andeleveren i mindre stykker. Fjern årestammer, små sener og årer. Der vil være nogle bittesmå røde blodkar, som man ikke kan fjerne, men det er ikke noget problem. De mindre foie gras stykker kommes ned i skålen til den confiterede and sammen med cognac, salt, sukker og peber. Det hele vendes godt rundt.

3Derpå tager man en passende form, presser stykkerne ned i den og glatter overfladen ud. Formen, som ikke må være større end den lige kan rumme leverstykkerne, kan være af porcelæn eller en lille bageform. Den skal blot være aflang og med lige sider, så man kan skære ensartede skiver af den færdige terrin. Formen skal ydermere helst være lidt dyb, så skiverne ikke bliver for aflange. Dæk formen til med film (tæt), ellers kan den godt ilte i overfladen, og lad den marinere natten over i køleskab.

4Dagen efter fjerner man filmen og laver et tætsluttende låg af sølvpapir. Ovnen varmes op til 150 grader med et vandbad. Når ovnen og vandbadet er varmt sættes terrinen i ovnen. Ovnen slukker og terrinen bage i eftervarmen i 30 minutter. Når den kommer ud, vil der være et fint lag fedt på overfladen. Ellers presser man leverstykkerne lidt ned med en ske, så vil fedtet stige op. Og nej, på dette stadie ser terrinen ikke specielt appetitlig ud, men den kommer til at smage rigtig godt.

5Terrinen køles af i køleskabet, hvor den meget gerne må hvile i et par dage, før den skal spises. Når den skal serveres, skæres den i ret tynde skiver med en varm kniv. Højest to skiver pr. næse, ellers bliver det for meget.


Opdateret af Sanne lørdag d. 01 januar 2011 16:32. Karakter: 10