Toastbrød

Opskriften er oprindeligt fra broedet.dk, dog har jeg laver nogle små ændringer.
Brødet bages i den store brødform.

Ingredienser

4 dl minimælk
50 g smør
13 g salt
1 spsk ahornsirup
20 g gær
244 g spelt, fuldkorn
82 g hvedemel, fuldkorn
325 g hvedemel

Fremgangsmåde

1Smelt smør og mælk, og lade det køle af til ca. 32C (eller bare bland det sammen uden at smelte det, hvis du bruger røremaskine)

2Ælt mælk, smør, salt, sirup, gær og alle slags mel godt sammen. Dejen skal være smidig, og ikke for klistret. Tilsæt evt. lidt mere mel, og lav en glutenprøve

3Lad hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time

4Slå dejen ned, kom den i en non-stick brødform, og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse igen (1-1,5 time)

5Pensl dejen med vand eller mælk, og drys fuldkornsmel på toppen.

6Bag i forvarmet ovn ved 200C i 25-30 min.


Opdateret af Jannik mandag d. 01 januar 2018 11:33. Karakter: 9