Toastbrød
Opskriften er oprindeligt fra broedet.dk, dog har jeg laver nogle små ændringer.
Brødet bages i Eva Trio slip let forme. Pas på med ikke at hæve dem for meget op. Brug 30g gær til 2 brød.
Ingredienser
4 dl mælk (erstat gerne 1 dl med kærnemælk hvis man har det)
13 g salt
1 spsk ahornsirup (19g)
20 g gær
244 g spelt, fuldkorn
82 g hvedemel, fuldkorn
325 g hvedemel
Fremgangsmåde
1Smelt smør og mælk, og lade det køle af til ca. 32C (eller bare bland det sammen uden at smelte det, hvis du bruger røremaskine).
2Ælt mælk, smør, salt, sirup, gær og alle slags mel godt sammen. Dejen skal være smidig, og ikke for klistret. Tilsæt evt. lidt mere mel, og lav en glutenprøve.
3Lad hæve i 1 time.
4Slå dejen ned, kom den i en non-stick brødform, og lad den hæve i 1 time.
5Kom formene i en dampovn og hæv over damp ved 37C i 30 min.
6Pensl dejen med vand eller mælk, og drys fuldkornsmel på toppen.
7Bag i forvarmet ovn ved 200C i 34 min.
Opdateret af Jannik Sunday d. 31 December 2023 14:50. Karakter: 9