Gulerod og appelsinkage

Opskriften er oprindeligt fra Gourmantines blog, men vi har lavet lidt små ændringer.

Vi har stadig ikke helt skudt os ind på hvilke krydderier vi bedst kan lide i kagen. Den oprindelige opskrift indeholder, udover nedenstående, også 1 spsk vanillesukker. Vi har også forsøgt os med nymalet fennikel+stjerneanis - det er også godt, og skal forfølges lidt mere.

Ingredienser

Kage:
350 g gulerødder
150 ml olie
2 æg
1 appelsin, skallen
150 g hvedemel
180 g brun farin
1 tsk bagepulver
1 spsk kanel
 
Topping:
250 g cream cheese
2 spsk flormelis
1 appelsin, saften

Fremgangsmåde

1Riv gulerødderne groft, og bland olien i.

2Tilføj æg, skallen af appelsinen, farin og kryddier og rør rundt.

3Sigt mel blandet med bagepulver i, bland indtil der ikke er flere klumper, og hæld i en springform.

4Bag i en forvarmen ovn ved 175C i 30-45 min., eller til kagen er færdig.

5Køl kagen af, og bland cream cheese, saften fra 1 appelsin og flormelis til en topping. Kom topping på kagen, evt. bare når den serveres. Garneres evt. med reven appelsinskal.


Opdateret af Jannik søndag d. 29 december 2013 01:43. Karakter: 9