Finske fastelavnsboller

Opskriften er oprindeligt fra Politikens Mad tillæg d. 6/3-2011 s- 5. Opskriften er fra Sif Orellana.
Vi har dog lavet nogle ændringer.
Næste gang:
Dejen er ret våd med den oprindelige mængde mel på 900g. Den skal nok have lidt mere - ca. 50g.

Ingredienser

Dej:
5 dl mælk
25 g gær
186 g sukker
1 tsk salt
1 spsk kardemomme, stødt
1 tsk vaniljesukker
500 g hvedemel, fuldkorn
460 g hvedemel
100 g smør
100 g flødeost

Fyld:
105 g cremefraiche (1 dl)
100 g flødeost
46 g sukker
3 tsk vaniljesukker
2 æg
1 spsk kartoffelmel

Bærmix:
500 g blandede bær (skal helst indeholde nogle syrlige bær - f.eks. ribs)
47 g sukker
1 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde

1Lun mælken, og rør gæren ud i den. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker.

2Rør melet i lidt ad gangen og tilføj blødt smør og ost.

3Ælt dejen godt (20-30 min. i røremaskine), og lad den hæve i skålen til dobbelt størrelse, ca. 2-3 timer. Lav derefter en lang dejpølse, og del den i 20 stykker (eller del dem op i 20 kugler á ca. 95g/stk)

4Form dem til flade boller, lav en fordybning i bollerne med bunden af et glas, og pensl kanterne af bollerne med sammenpisket æg eller mælk. Sørg for at glasset er så stort at hullet bliver stort, og der ikke er alt for meget kant. Ellers er der ikke plads til fyldet, og kanterne bliver lidt tunge/voldsomme.

5Bland ingredienserne til fyldet sammen, og hæld det i fordybningen. Ca. 1 spsk. pr. bolle.

6Bland ingredienserne sammen til bærmikset og læg lidt af det i midten med en ske (ca. 1 spsk. pr. bolle). Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 minutter. Pas på de ikke bliver sorte i bunden - sluk evt. undervarme de sidste 5 min.


Opdateret af Jannik mandag d. 03 marts 2014 12:12.