Kanelsnegle (Bentes)

Dette er en noget grovere og ikke så sød version af kanelsnegle som Sannes mor bager. Vi har ændret lidt på den (mest fordoblet sukkermængden i fyldet).
Sneglene kan også laves som kardemommesnegle. Drys dem med en blanding af kardemomme og perlesukker inden bagning.

Ingredienser

Dej:
20 g gær
5 dl mælk
50 g smør
0,5 tsk salt
15 g sukker
6 g kardemomme, stødt (2 tsk)
2 æg
600 g hvedemel, fuldkorn
400 g hvedemel
 
Fyld (kanelsnegle):
3 spsk kanel, stødt
3 tsk kakao
120 g brun farin
120 g smør
 
Fyld (kardemommesnegle):
1 spsk kanel, stødt (14g)
1 tsk kakao (5g)
12 g kardemomme
180 g brun farin
180 g smør

Fremgangsmåde

1Bland alle ingredienser til dejen, men hold dog noget af melet tilbage. Ælt dejen glat til en let og smidig dej, brug evt. resten af melet.

2Drys dejen med mel, og lad den gæve til dobbelt størrelse

3Bland ingredienserne til fyldet. Slå dejen ned, udrul den til en firkant og påsmør fyldet. Rul delen sammen, og skær ud til snegle

4Efterhæv 20-30 min, og pensl snegle med mælk eller æg. Bag ved 220C indtil de er gyldne (ca. 15-17 min).


Opdateret af Jannik fredag d. 31 januar 2014 22:33. Karakter: 8