Lasagne med aubergine og kartofler

Ingredienser

100 g bacon
2 mellem rødløg
4 fed hvidløg
salvie (helst hjemmedyrket, da salvie får markant mere smag med plantens alder)
lidt olivenolie til stegning
5 kartofler
300 g hakket oksekød
1 aubergine
2 gulerødder
2 stængler bladselleri
1 rød peberfrugt
røget salt (gerne alderwood eller hickory smoked salt fra amerikanske Savory)
paprika (gerne lidt røget)
peber
chili (evt. røget)
evt. rødvin
2 dåser hakkede tomater
1 terning oksebouillon
oksefond (f.eks. Oscar oksefond)
1,25 portion frisk fuldkornspastaplader (tykkelse 3)
200 g ost (f.eks. en god cheddar)

Fremgangsmåde

1Skær bacon i grove tern, hak rødløget og hvidløg fint. Steg baconternene i en stor sautepande. Når de har fået lidt farve tilsættes rødløg, hvidløg og salvie (en god håndfuld - ca. 40 blade). Brug evt. lidt ekstra olivenolie til stegningen. Når løgene er klaret tilsættes det hakket oksekød lidt ad gangen.

2Alle grøntasager (kartofler, aubergine, gulerødder, bladselleri og peberfrugt) skæres i tern. Grøntsagerne tilsættes (gerne kartofler og aubergine først og peberfrugten til sidst) lidt ad gangen og steges så vidt muligt.

3Lidt salt, parpika, peber og chili tilsættes retten. De må gerne stege lidt af inden rødvin og hakkede tomater tilsættes sammen med oksebouillon og oksefond. Lasagnefyldet simre i mindst 20 min, gerne en hel time.

4Tænd ovnen på 200 grader. Smag lasagnefyldet til med 30 blade salvie - det må gerne have en kraftig, røget og lidt ekstra salt smag. Byg lasagnen op med lag af fyld og lasagneplader i et stort ovnfast fad. Kom revet ost på toppen. Bag lasagnen i ovnen i 20-35 min.


Opdateret af Jannik fredag d. 13 juli 2012 19:18.