Nem æblekage

Laves i mellemstor silikoneform/springform.

Smager næsten bedre med ren fuldkorns mel.

Ingredienser

150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g sukker
1,5 dl mælk
50 g smør
3 store æbler
3 spsk sukker til kanelsukker
0,75 tsk kanel til kanelsukker

Fremgangsmåde

1Skær æblerne i både og fjernkernehusene. Smør formen med smør og drys med rasp. Læg lidt af æblerne taglagt i bunden af formen. Drys 1/3 del af kanelsukkeret over

2Bland mel med bagepulver. Tilsæt sukker og mælk. Kom smør i og bland. Hæld dejen ud over æblerne i formen.

3Kom resten af æblerne ovenpå dejen. Sørg for at den er godt dækket, da æble/sukker blandingen godt må få kraftig varme (det karameliserer), men dejen, der nemt hæver op mellem æblerne, nemmere bliver brændt.

4Bag ved 225 grader i ca. 25-30 min.


Opdateret af Jannik mandag d. 22 januar 2018 21:43.