Blåmuslinger i kokosmælk med ingefær, chili, limefrugt og koriander

Opskriften stammer fra Skagenfood

Ingredienser

2000 g blåmuslinger
2 stk skalotteløg
3 fed hvidløg
1 stk frisk ingefær
2 stk chili rød
2 stilke citrongræs, helst frisk
4 dl kokosmælk
0,5 tsk gurkemeje
2 stk store tomater
2 spsk fiskesauce
2 stk limefrugter
1 bundt frisk koriander
olie

Fremgangsmåde

1Skyl muslingerne godt under rindende koldt vand - bank de åbne muslinger let i bordet og tjek at de lukker sig. De muslinger, der ikke vil lukke sig, er døde og skal kasseres. Hiv "skægget" af blåmuslingerne med et fast tag.

2Lav en krydderpasta: Pil skalotteløgene, skræl ingefæren (brug et stykke på ca. 3 cm) og befri chilierne for stilk og kerner. Kom det hele i en foodprocessor og kør det til en ensartet pasta.

3Fjern de grove yderblade på citrongræsset og bank resten grundigt med en kødhammer eller lignende. Lav et lille kryds i toppen af tomaterne, skold dem kortvarigt og træk skindet af. Fjern blomsten og skær kødet i tern.

4Varm lidt olie op i en stor gryde og rør krydderpastaen i til det begynder at dufte. Tilsæt citrongræs, kokosmælk og gurkemeje og lad det simre et par minutter. Tilsæt tomatternene og lad det igen simre i ca. 2 min. - og tilsæt så muslingerne. Læg et tætsluttende låg på, skru godt op for varmen og lad dem dampe 4 min. uden at løfte på låget.

5Tag låget af og fjern citrongræsset - og de muslinger, der ikke har åbnet sig!

6Rør forsigtigt fiskesauce, saft fra de 2 limefrugter og ½ bundt grofthakket koriander i. Smag til, anret i store dybe tallerkner og drys med resten af korianderen.

7Server straks med kogte basmatiris eller simpelthen masser af godt brød til.


Opdateret af Sanne søndag d. 15 januar 2012 14:58.