Tun i pistacierasp med mangosalsa og lynstegt broccoli

Opskriften stammer fra Skagenfood

Ingredienser

1 stk æg
1 stk mango
1 fed hvidløg
olie/smør
salt og peber
persille
basilikum
400 g tunbøffer
2 spsk hvedemel
0,5 broccoli
2 stk små skalotteløg
1 spsk brun farin
2 stk tomater
0,5 stk rød chili
2,5 dl basmatiris
2 dl kokosmælk
70 g saltede pistacienødder uden skal
1,5 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

1Salsa: Skræl mangoen, skær kødet fra stenen og snit det i små tern. Halver tomaterne, fjern blomst og indmad og skær tomatkødet i små tern. Rens chilien for kerner og pil hvidløgsfeddet – hak begge dele meget fint. Bland alle dele med citronsaft, 1½ spsk. olie, salt, peber og lidt hakket basilikum og hakket persille. Lad salsaen trække lidt og smag til lige inden servering.

2Ris: Hæld kokosmælken og 2 dl vand i en gryde og kog det op. Skyl risene godt og kom dem i gryden. Kog under låg i 10 min., sluk for blusset og lad risene hvile på eftervarmen yderligere 10 min.

3Tun: Bland hvedemelet med salt og peber og pisk ægget sammen. Blend pistacienødderne til en grov rasp og bred det ud på en tallerken. Vend tunbøfferne først i mel, derefter i æg og til sidst i pistacierasp. Varm en god klat smør og lidt olie op på en teflonpande og lad det bruse af. Læg bøfferne på og steg dem 1-2 min. på hver side (afhængig af tykkelse). Tunen må endelig ikke stege for længe, for så bliver kødet tørt.

4Grønt: Del broccolien i små buketter og skræl stokken og skær den i skrå skiver. Halver løgene og snit dem i tynde skiver. Varm 2 spsk. olie godt op i en wok, tilsæt broccolien og lynsteg et par min. Tilsæt løg, brun farin, 1½ spsk. vand, salt og peber, og glasér grøntsagerne med hurtige vendinger – ellers risikerer man, at sukkeret brænder på. Smag til inden servering.


Opdateret af Sanne torsdag d. 07 november 2013 21:22.