Skindstegt multefilet med rosmarin, gnocchi og cremet tomatsauce

Opskriften stammer fra Skagenfood

Ingredienser

400 g multefilet med skind
2 kviste rosmarinkviste
300 g friske gnocchi
1 spsk smør
4 stk salvieblade
1 stk stort løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
1 tsk tørret oregano
1 tsk sukker
1 dl fløde
revet parmesanost
olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde

1Fisk: Skær fisken i portionsstykker, krydr dem med salt og peber og drys med finthakket rosmarin. Varm lidt olie op på en pande og læg fisken på med skindsiden nedad. Steg dem 4-5 min. til skindet er gyldent og sprødt, vend og steg yderligere 1-2 min. (til fisken er gennemstegt).

2Tomatsauce: Hak løg og hvidløg og svits det i 2 spsk. olie. Tilsæt de flåede tomater, oregano, sukker, salt og peber og lad saucen simre 5 min. uden låg. Blend den helt glat, hæld den tilbage i gryden og rør fløden i. Varm saucen igennem og smag til.

3Gnocchi: Kog gnocchierne al dente i rigeligt letsaltet vand (som anvist på emballagen). Smelt smørret på en pande til det er fint lysebrunt og rør strimlede salvieblade i. Hæld vandet fra gnocchierne, vend dem straks i smørret og rør forsigtigt rundt til de er dækket af smørret. Server straks med lidt friskrevet ost henover.

4Server sammen med en sprød grøn salat og godt italiensk brød.


Opdateret af Sanne søndag d. 15 januar 2012 16:55.