Vörterkake

Opskriften er oprindeligt fra De studerendes vandreklub. Et krydret/mørkt brød med meget lang holdbarhed.

Næste gang: Prøv med fuldkorns hvedemel også.

Ingredienser

0,62 dl mælk
6,6 dl hvidtøl (eller mørk øl og lidt mere sirup, eller maltvand+sirup)
0,41 dl mørk sirup
412,5 g rugmel
515,6 g hvedemel
0,41 tsk salt
0,41 tsk st. nellikker (stor)
0,21 tsk st. sort peber (stor)
0,21 tsk st. anis eller ingefær
41,25 g rosiner

Fremgangsmåde

1Varm mælk, øl og sirup op til ca. 37 grader C. Gæren røres ud i dette.

2Rugmel tilsættes og der røres godt. Dejen dækkes til og skal stå i 2 timer.

3Tilsæt salt, krydderier, rosiner og hvedemel og der ælt godt.

4Hæves til dobbelt størrelse og deles i stykker, der trilles runde. Efterhæves på pladerne. Pensles med vand og prikkes med en gaffel.

5Brødene bages på anden nederste rille ved 200 grader C i 45-60 minutter. Sæt en plade under den plade der bages på, for at undgå at de bliver sort i bunden.


Opdateret af Jannik onsdag d. 01 februar 2012 22:00.