Gammeldags fastelavnsboller

Ingredienser

125 g smør
6 dl mælk
50 g gær
2 æg
2,5 spsk sukker
350 g hvedemel til dejen
150 g fuldkornshvedemel
1,5 spsk hvedemel til fyldet
1 stang vanilje

Fremgangsmåde

1Smør, 2 dl mælk, gær, 1 æg, 1,5 spsk sukker, 350 g hvedemel og fuldkornshvedemel blandes til en dej og æltes. Dejen skal være lidt fedtet. Dejen hæver i 25 min, imens laves fyldet.

21 æg, 1 spsk sukker, 4 dl mælk, 1,5 spsk mel og vanilje blandes sammen i en gryde og varmes indtil det tykner og bliver til en creme.

3Dejen formes til 16 boller der rulles ud. Derefter fordeles dejen på de 16 stykker dej. Dejen foldes sammen om cremen og anbringes på en bageplade med samlingen nedad.

4Fastelavnsbollerne efterhæver i 20 min., inden de bages i en 225 grader varm ovn i 8-10 min.


Opdateret af Jannik torsdag d. 02 april 2015 09:36.