Borsch

Lækker fyldig Ukrainsk suppe. Spises med en skive ristet mørk rugbrød.

Næste gang: Prøv at bruge bacon eller røget salt for at give en røget smag.

Ingredienser

1 håndfuld udblødte brune eller hvide bønner
4,5 kartofler
1 rødbede (stor)
1,5 gulerødder
1 løg
3 fed hvidløg
300 g hvidkål
3 lauerbærblade
70 g tomatpure (eller 4-5 friske tomater eller 300g hk. tomater)
2 tsk salt (måske mindre?)
2 tsk paprika
2 tsk peber, sort (måske mindre?)
2 tsk dild, tørret
2 tsk persille, tørret
2,25 L vand
olie

Fremgangsmåde

1Sæt bønnerne over og koge i vandet.

2Hak løg og riv gulerødderne. Svitses på pande i olie i 5-10 min.

3Rør tomatpure i i de sidste 2-3 min., og drys lauerbærblade, hvidløg i skiver, dild, persille, peber og paprika over. Sættes til side.

4Når bønnerne har kogt i ca. 20 min. tilsættes kartofler i tern, reven rødbede og salt. Kog i endnu 10 min.

5Tilsæt fintsnittet hvidkål og indholdet fra panden.

6Kog i 3-5 min., og træk gryden væk fra varmen. Lad hvile i 30 min. og server.


Opdateret af Jannik onsdag d. 01 februar 2012 22:21.